Etiketti – Kaikkialla

ETIKETTI

Tänä yhtenä iltana kaupunkilaiset illallistavat ympäri kaupunkia!

Kaunis kattaus ja oikeat astiat tekevät illasta juhlan. Tänään saatte käyttää kaupunkia omana ruokasalinanne. Älkää siis kattako pöytäänne niin kauas keittiöstänne, että ette jaksaisi viedä roskia ja rippeitä takaisin sinne. Jokainen illallistaja vastaa kaupungin siisteydestä omalta osaltaan.

Tehdään tästä ikimuistoinen ilta yhdessä!

Kattaus

Voitte kattaa pöytänne sisäpihoille, porttikonkeihinne, oman talonne eteen jalkakäytävälle, aukiolle tai lähipuistoon. Muistattehan varata riittävästi tilaa jalakulkijoille ja pelastusajoneuvoille.

Helsingin kaupungin rakennusvirasto kannattaa Illallista, ja toivottaa kaupunkilaiset kattamaan pöytänsä julkiseen tilaan näillä eväillä:

– älä järjestä illallista ajoradoilla tai pysäköintiruuduissa
– pöydät tulee kattaa aina ns. koville pinnoille, kuten kiveyksille tai puistojen hiekkakäytäville
– jalkakäytäviä ei saa kokonaan sulkea. Vapaata tilaa tulee jäädä ohikulkemiseen vähintään 1,5m.
– illan päätteeksi tulee kaikki jäljet siivota ja roskat kuljettaa pois.

Jotta illallista ei määriteltäisi yleisötapahtumaksi, voi yksi illallinen voi olla korkeintaan 50 hengelle. Samaan puistoon tai kadunpätkälle voi kattaa korkeintaan illallisia korkeintaan 100 hengelle. Tarkastakaa kartaltamme onko haaveilemanne paikka vielä vapaana ja täyttäkää sen jälkeen ilmoittautumislomake. Välitämme kaikkien lomakkeiden tiedot rakennusvirastolle ja merkitsemme illallispaikkanne kartallemme.

Valkoinen liina kertoo siitä, että olette mukana yhteisellä illallisella taivaan alla.

Jos katatte illallisen muualle kuin kaupungin yhteiseen tilaan, muistattehan pyytää tilan haltijalta luvan. Jos illallistatte vaikka taloyhtiönne pihalla, kutsukaa mukaan myös naapurinne.

Ilmoittautuminen

Kertokaa illallisen kuvaus ja henkilömäärä tyyliin ”Huvilakadun huvittelijat, yhteinen illallinen taloyhtiö Avaruuden asukkaille, 24 vierasta”. Kuvaus tulee näkyville illalliskartalle. Ilmoittakaa myös vastuuhenkilön kaikki yhteystiedot. Vastuuhenkilö vastaa illallisen turvallisuudesta ja siisteydestä. Nämä tiedot eivät näy kartalla. Täyttäkää kaikki lomakkeen kohdat.

Takaisin


Yhteismaa