TAUSTAA

Illallinen Suomen taivaan alla houkuttelee kaupunkilaiset syömään yhdessä yhteisten ruokapöytien ääreen. Rakennamme yhteistyökumppaniemme kanssa pitkin kesää SUURILLALLISIA, joita varten pystytämme kaupunkilaisille pitkiä illallispöytiä niin eri kaupunkeihin Suomessa kuin ulkomailla sekä koristamme ne valkoisin liinoin ja kutsumme kaupunkilaiset osallistumaan.

Osallistu ja ota mukaan myös ystäväsi. Pakatkaa koriin omat ruoat, juomat ja astiat, istukaa nauttimaan – syödään yhdessä muiden kaupunkilaisten kanssa Suomen taivaan alla!

Kaikille yhteistä Illallinen taivaan alla -KAIKKIALLA tapahtumaa vietetään puolestaan aina elokuussa (vuonn 2020 13.8.) ihan missä tahansa Suomessa tai suomalaisten toimesta ulkomailla. Silloin voit kattaa oman illallisesi minne tahansa kaupungin yhteiseen tilaan ja kutsua mukaan ystäväsi sekä naapurisi, tutut tai jopa tuntemattomat.

HUOMAA
Kuitenkin koronarajoitusten aiheuttamat muutokset illallistapahtumiin. Kerromme lisää näillä sivuilla sitä mukaa kun tiedämme enemmän.

 

Illallinen Suomen taivaan alla viettää Helsinki-päivää Esplanadin sijaan nyt VIRTUAALISESTI

Tervetuloa nauttimaan ihanasta kaupungistamme yhteiselle virtuaali-illalliselle Helsinki-päivän kunniaksi 12.6.2020 klo 19 alkaen.

Vuonna 2020 emme voi kattaa yhteistä pöytää Esplanadille. Sen sijaan illallistamme Helsingin synttäripäivän kunniaksi kaikki lähimpiemme kanssa – omissa kodeissamme, puutarhoisamme, naapuripuistoissa, talojemme edessä jalkakäytävillä…. PITKIN HELSINKIÄ, PIENILLÄ PORUKOILLA ja turvallisesti, mutta silti YHDESSÄ.

Kokoa siis oma seurue, päättäkää missä illallistatte, sunnitelkaa menu ja kattakaa pöytänne valkoisella liinalla, ja syödään yhdessä Helsingin taivaan alla!

 

NÄIN VIRTUAALI-ILLALLINEN TOIMII

Jokainen mukaan ilmoittautunut pöytäseurue saa illallisen ylläpidon kautta etäyhteys-linkin kolmeen muuhun pöytäseurueeseen, esim. jos olet saanut pöytänumeron 27, saat etäyhteyden kolmen ”naapuripöytäseurueen” 25, 26 ja 28 kanssa virtuaalisessa ILLALLISHUONEESSA. Lisäksi Illan aluksi ja illan mittaan kokoonnumme yhteen virtuaaliespalle nauttimaan yhteisistä maljapuheista, musiikista + muusta ohjelmasta.

 

ILMOITTAUDU MUKAAN

Voitte varata oman seurueenne lipun 31.05 klo 21.00 lähtien tältä sivulta. Tällä kertaa Espan pituus tai pöytien määrä ei ole rajana, vaan illalliseurueesi voi nyt olla minkä kokoinen tahansa 4 ja 12 hengen välillä ja mukaan mahtuu alustavasti 480 seuruetta ja osallistua voi vaikka ulkomailta. Varsinaiset liput / linkit joiden kautta pääsette ILLALLISHUONEESEENNE lähetetään teille kolme päivää ennen tilaisuutta. Varaa paikkasi heti paikkojen tullessa jakoon, sillä ne loppuvat nopeasti!

 

PERUUTUKSET

Liput ovat tälläkin kertaa maksuttomia. Koska tilaisuus on niin rakastettu ja lippuja ei riitä kuin murto-osalle, niin peruthan lippusi mikäli et pääse osallistumaan. Peruutukset voit tehdä varausvahvistuksessa olevasta linkistä maanantaihin 10.6.2020 kello 21.00 asti. 

 

OSALLISTUMINEN

Varaa paikkasi 12.6. klo 18 mennessä  TÄÄLTÄ

SEURAA

Opi lisää vuoden 2020 Illallinen taivaan alla -tapahtumista seuraamalla tätä sivua ja Facebook -sivuamme. Tervetuloa mukaan!

LOPUKSI

Tapahtuman järjestää Yhteismaa ry ja Helsingin kaupunki. Illallinen Helsingin taivaan alla on osa Helsinki-päivän ohjelmaa.

 

ILLALLISEN ETIKETTI

Saapuminen illalliselle

Virtuaali-illalliselle saavutaan omasta kodista tai pihalta tai muusta omalle seurueellenne valitsemastanne illallispaikasta nettiyhteydellä.

Mukaan illallisella tulee siis varata päätelaite, mieluiten kannettava tietokone tai tabletti sekä nettiyhteys. Varsinaiset liput / linkit joiden kautta pääsette ILLALLISHUONEESEENNE lähetetään teille kolme päivää ennen tilaisuutta samassa yhteydessä saatte tarkemmat ohjeet yhteyden mahdollistamiseen. 

Kattausohje

Koristelkaa pöytänne valkoisella liinalla, kattakaa se miten haluatte ja nauttikaa millaisia herkkuja vaan keksitte.

Illan ohjelma

Aloitamme illan kaikkien osallistujien yhteisellä kohtaamisella VIRTUAALIESPALLA klo 19. Sen jälkeen siirrymme ILLALLISHUONEISIIN neljän pöytäseurueen ryhmissä Pitkin iltaa kokonnumme kaikki muutamia kertoja yhteen virtuaaliespalle nauttimaan yhteisistä maljapuheista, musiikista + muusta ohjelmasta.

Voitte myös yllättää naapuriseurueenne valmistamalla omia maljapuheita tai musiikkieistyksiä. Lisäksi niitä saavat kaikki halukkaat esittää virtuaali BAAREISSA, jotka aukeavat klo 22.

Kaikki illan aikana syntyneet esitykset, kuvat, videot jne. kootaan lopulta yhteiseen paikkaaan jokaisen nautittavaksi. Lähetämme jokaiselle osallistujalle erilliset ohjeet kolme päivää ennen tapahtumaa.

Pukeutuminen

Pukukoodia ei ole, mutta juhlava pukeutuminen on aina iloksi silmälle.